Tuinonderhoud Maart

Rozen snoeien in maart

Maart is een prima maand om de rozen te snoeien. Was het een zachte winter, dan kunt u gerust begin maart beginnen. Maar na een strenge winter is het beter om eind maart te starten met het snoeien van de rozen.

Plant bodembedekkers

Op plekken waar het lastig onkruid wieden is, kunt u nu alvast starten met het planten van bodembedekkers. Bijvoorbeeld onder de struiken. Een hele sterke bodembedekker is de hedera (klimop) ofwel de bekende wintergroene klimplant. Klimop groeit zowel in de volle zon als ook in de schaduw. 

Het gazon maaien

Gazongras groeit vanaf 6 graden Celsius dus is het prima om in maart weer te starten met gazon maaien. Stel de maaimachine niet te laag af. 4 cm is goed om mee te starten. Maar ga geen gazon maaien bij nat weer. 

Meisje in roze kleding is gazon aan het maaien met speelgoed gazonmaaier

Clematis snoeien

De soorten die na 1 juli bloemen kunnen prima in maart worden gesnoeid. Daarom is het goed om ze op ongeveer 50 tot 70 cm boven de grond af te knippen.

Bladhopen voorlopig laten liggen

Ga de bladhopen nog niet weghalen. Daar kan namelijk nog een egel of hagedis bezig zijn met zijn winterslaap.

Maak plannen voor een pergola 

Stelt u zich eens voor: deze zomer zit u onder uw eigen pergola. Bij Iron Design kunt u uw eigen ideeën prima laten uitvoeren. De vakmensen van Iron Design staan voor u klaar. 

Offerte aanvragen voor uw pergola?

Wij zijn te bereiken via het contactformulier of op 0575 – 44 16 02