Samen met Iron Design in actie voor insecten

Een bij op een roze bloem

Het gaat bijzonder slecht met het aantal insecten in de wereld. En dat terwijl deze beestjes zo belangrijk zijn voor het groeien van ons groente en fruit. In opdracht van Natuurmonumenten is er een onderzoek uitgevoerd en daaruit blijkt dat twee derde van al onze insecten al is verdwenen. 

Verschillende instanties komen gelukkig in actie. Zo geeft supermarkt Albert Heijn in maart 2019 insectenplaatjes en plaktattoos weg. Ook Iron Design wil graag haar bijdrage leveren. 

Wat kunnen we doen om insecten te helpen?

Het moet mogelijk zijn om weer meer vlinders, vliegen, kevers, bijen en sprinkhanen te krijgen. Zelfs in de stad is het hip om bijen te houden. Maar een groot probleem voor de bijen is dat er nog maar zo weinig bloemen zijn. Daarom is het advies: plant bloemen want daar help je bijen echt bij. Heb je alleen een balkon? Geen nood, ook al woon je vier hoog, bijen weten die te vinden. 

Iron Design helpt de bij overleven

  • Bijen hebben bloemen nodig, dus plant bij-vriendelijke planten in de tuin. De metalen klimplantgeleiders van Iron Design geven extra sfeer aan uw tuin.
  • Kies bloemen die in verschillende maanden bloeien omdat bijen van het vroege voorjaar tot in de late herfst bloeiende planten nodig hebben.
  • Bijen willen graag in je tuin kunnen nestelen. Daartoe kun je bijvoorbeeld een bijenhotel neerzetten of een paar rommelhoekjes in je tuin maken.

Bloemen die bijen aantrekken

Bijen zijn dol op bloembollen.De bijen komen graag af op bloembollen die veel nectar bevatten. Daarom is het beter om voor biologisch gekweekte bollen te kiezen. Zoals wellicht bekend zijn er bestrijdingsmiddelen die leiden tot de achteruitgang van de bij.

Nectarrijke bloemen zijn bijvoorbeeld het Blauwe druifje, Sneeuwklokje, Voorjaarsanemoon, Tulp, krokus en Hyacint. Ook de later bloeiende Sierui (Allium) is populair bij bijen. 

Wanneer u in de voorjaarszon onder uw prieel zit, is het extra genieten van al die bloeiende bloembollen. Maak daarom vandaag nog een afspraak om uw wensen voor een prieel te bespreken. Vul het contactformulier in of bel 0575 – 44 16 02.