Tuinieren is hot

roze bloemen

Tuinieren is hot. Steeds meer mensen ervaren het plezier van buiten zijn en een positieve bijdrage leveren aan de natuur. Zelfs in steden is er belangstelling voor tuinieren. Op braakliggende terreinen ontstaan buurtmoestuinen. Samen tuinieren zijn vormen die vooral dertigers en veertigers aanspreekt. Buiten de stad is de aandacht voor tuinieren van oudsher al groot. 

Meer groen in de tuin

Anno 2019 is het erg belangrijk om onze omgeving groener te maken. Want in een tuin met alleen tegels en een schutting zie je bijna geen insecten. Daarom is de slogan dit voorjaar: ‘Tegel eruit, plant erin!’ Want het vergroenen van steden en dorpen levert een belangrijke bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgen ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van riolering.

Tip van Iron Design:

Maak je tuin bij- en vlindervriendelijk want het bestaan van deze beestjes gaat echt heel erg achteruit. Bestel een rozenboog, pergola of prieel en ga ondertussen op zoek naar leuke planten. Daarmee fladderen er binnenkomt vlinders door uw tuin en dat geeft een heerlijk zomers vakantie gevoel!

Offerte aanvragen voor een rozenboog, pergola of prieel?

Wij zijn te bereiken via het contactformulier of op 0575 – 441602