Een Engelse tuin wordt ook wel een cottage tuin genoemd. Ze staat bekend als een tuin met ronde vormen die altijd in bloei staat.

Je ziet in een Engelse tuin heel veel vaste planten die gecombineerd worden met roze, paarse en blauwe tinten. De planten worden meestal zonder structuur geplaatst en daardoor oogt de tuin natuurlijk, weelderig en gezellig. Onmisbaar zijn ook opvallende planten in grote plantenbakken. Vaak worden de planten ondersteund door of vastgezet aan metalen klimplantgeleiders of rozenbogen.

Tuinmeubilair

En dan komt het mooie tuinmeubilair natuurlijk het beste uit de verf als dat geplaatst wordt in een romantische metalen prieel. Zo’n prieel kan in de loop der jaren volledig begroeid raken met prachtige, geurende en kleurende planten.
En niets is dan fijner dan te kunnen genieten in een lommerrijke tuinsetting waarbij het fijn is te weten dat de metalen klimplantgeleiders, rozenbogen en priëlen onderhoudsvrij zijn en jaren mee gaan.

Nu beste tijd voor ontwikkeling en plaatsing

En de herfst- en wintertijd is bij uitstek de beste tijd om deze metalen tuinornamenten uit te zoeken, te laten ontwerpen en uitvoeren en te (laten) plaatsen.