Genieten van de mooiste klimrozen voor uw pergola of prieel?

Iron Design zet zes bijzondere bloemen voor u op een rij:

  1. ‘Swam Lake’
  2. ‘New Dawn’
  3. ‘The Fairy’
  4. ‘Flammentanz’
  5. ‘Albertine’
  6. ‘Blaze Superior’

‘Swam Lake’

Een elegante, zacht geurende klimroos. Elke bloem van deze snelgroeiende en rijkbloeiende roos is een schoonheid op zich. De roos ‘Swan Lake’ gedijt uitstekend aan een metalen pergola. Plant ‘Swan Lake’niet op het zuiden. Te veel warmte verdraagt de roos niet. ‘Swan Lake’valt op door haar groeiwijze doordat dit strak en rechtop is.

‘New Dawn’

Een rijkbloeiende, heerlijk geurende klimroos. Tere bloemen aan een verbazend sterke plant: dat is ‘New Dawn’ ten voeten uit. De bloemen van ‘New Dawn’verschijnen in trossen van juni tot de eerste vorst. Bovendien is deze roos gemakkelijk te verzorgen.

‘The Fairy’

Een prachtige roze roos met veel mogelijkheden. Bloemen als suikerspinnen. ‘The Fairy’ maakt weliswaar een tere en breekbare indruk, maar is niettemin een zeer sterke roos. Ze bloeit de gehele zomer door. Als laatste is deze roos ongevoelig voor ziekten.

‘Flammentanz’

Een rijkbloeiende klimroos. Mooi en gemakkelijk. Iedere afzonderlijke bloem van deze uitbundig bloeiende roos is zeer de moeite waard. Niet alleen de bloemen zijn erg mooi maar ook de dikke bloemknoppen zijn een lust voor het oog. Deze roos heeft een zonnige standplaats nodig. Ze gedijt het voorspoedigst aan een pergola of rozenboog.

‘Albertine’

Een heerlijk geurende klimroos. Deze rijkbloeiende roos is bijzonder geschikt om langs stevige palen van een pergola, prieel of rozenboog te klimmen. Het is belangrijk de scheuten zorgvuldig vast te binden. Daarnaast moet u zo weinig mogelijk snoeien.

‘Blaze Superior’

Een vuurrode klimroos. ‘Blaze Superior’ geeft iedere tuin een elegante of landelijke uitstraling. Het is niet alleen een bijzonder mooie roos, maar ook een snelgroeiende klimplant. Een rozenboog bij de entree of in de tuin is altijd een bijzondere blikvanger. ‘Blaze Superior’ is hiervoor, door haar gebogen scheuten, ideaal.